Sunday, 20 February 2011

deco rumah ala English tulen

kalo kat Malaysia, aku suka sangat baca majalah Anjung Seri, Dapur Impian, Impiana dan semualah lah genre deco deco ni. minat baca majalah ni bukan lah kita nak tiru 100% apa yang dorang deco kan. dan bukan rumah kita kena cantek macam tu. tapi sekurang kurangnya IDEA je cemana nak deco rumah. kan kan..

lebih baik la kan baca majalah deco dari majalah yang tah pape gosip artis lah. tengok deco cantek cantek damai skit jiwa. walaupon ghumah sendiri berkecamuk bersepah sana sini tapi bab deco aku ndak gak santek santek. kat sini umah skang ni tak besh langsung nak deco. umahnya buruks taste pakistan lah. tapi member datang rumah ade gak yang minat wall paper umah sewa ni. jenis corak timbul tapi semua kale puteh je. plain sangat jiwa pun suci je. i like ceria ceria. kalo yang best lagi wall paper bunga bunga. wah sungguh kewanitaan. err macam wall baru blog aku ni hehehe :P

pape pon majalah deco memang mahal la. kat Mesia pon mahal. sini pown sama gak. kalo convert la. harga £2.90. kalau takde susu pempers yang nak didulukan beli boleh lah sambar. kalau dak jeling belek telak touch and go je laaa. :(

tapi bila dapat beli puas belek dari kulit ke iklan sampai ke tulisan kechik rujukan tu haku baca. ngeh ngeh. punya la manfaat kan pembelian tersebut. jom jom tengok sesama.. yang aku haplod gambau bawah ni TASTE AI laaa yea. kalo tak shuker sila TENGOK jugak. hahahaha

ini majalan GOOD HOMES bulan April 2009. lamaaaa daaaahhh..



meh meh .. dekat kan mata kat monitor andaaa



aaaarhhhh canteknya.. simple je. rasa cam nak masuk dalam gamba ni.


tengok laa dapo ni .. alahai suka gila gila ni.


ni pon best nyaaa santai jee..


ni gila sempoi ahh..


ghase nak bariiiing je kat sofa tu.. urgghhhh


haaaa ni pon sempoi simple santai ahhh.. bole dak nak copy paste jek kat umah aku... tapi
pekejadah nya nak paste heater jaman dulu tu yek? haha sesaja boleh

aku ngan DC memang taste deco rumah memang SAMA.. tapi dia pro la bab bab audio ni. aku suka "haa bang frame ni gantung sana. bunga ni letak sini." tu keja aku laa MANDO. dia tak kesah la aku nak wallpaper bunga ke daun ke jangan akar sudah. OK je. rumah apartment kat Sri Gombak dulu dah pasang wallpaper bunga english. rumah baru kat Selayang Mulia main main cat 2 kaler je la. plan nak beli wall paper kat sini pulak. tapi masih bertelingkah nak corak cemana. kena tunggu sepakat membawa berkat dulu.

pastu aku suka perabut kayu yang nampak aurat eh urat urat kayu .. haaa nampak klasik english gitu. dan KAMI memang suka sangat dengan FLOOR BOARD. plan nak pasang balik kang. sedey rumah apartment lama yang dah jual skali ngan floor board .. :'( haih sume nak buat .. bajet plan macam kaya.. pepe hal tengok fulus dulu. no money no talk.. HAHAHA


jenuh dah alter gambo ni takleh nak melintang. fenin. so pepandailah korang senget kan pale ke kiri yea...



alahaiii jatuh chenta pulak dengan dining set ni.. nak nak.. bole dak ? *wink*
mood verangan

syok oooo telek majalah deco rumah ni ... sooo enjoy tengok :))


11 comments:

Ana said...

kalau aku byk duit...mau aku kirim kt ko belikan aku majalah2 mcm tu utk aku..kt sini mahal...berbelas ringgit regenyer....x mampu makcik...tu pun majalah anjung seri, impiana, impiana dapur, impiana apartment dah naik rege...aku skrg tgh berpuasa dr beli majalah2 tu...bajet asik lari jer..huhuhu...

Kak Aya said...

saya pun suka english style tp tak tau bila hasrat murni tu akan tercapai..

Nor Moscow said...

kalau ada duit..upah jer org buat..lagi senang..masalahnya skrg..bila nak kaya?

rafidah said...

ana - memang mahal woh. tapi skali dapat beli rasa nak tido skali ngan majalah tu..hahaha

kak aya - boleh je. xyah amik 100% .. tiru sket2 pon boley gok.. hihi

nor - alamak nak upah tu rabak lak poket. hehehe nak tunggu kaya memang sampai kiamat x terbuat. hahaha tak kaya pon boleh jek buat..

ishamizu said...

Betul tu..sy pun suka sgt English style tp yg minimal la..yg simple2 mcm photos yg kFida upload tu pun nice! English style yg crowded sgt bserabut plak nmpk, kn?. hihi..

rafidah said...

izu - eh sama kita kan. balik mesia sok kita buat yeh..hehehe

Anonymous said...

I've bouth 6 batteries so far them all after although become stiff and hard to puff????

Here is my weblog; green smoke coupon

Anonymous said...

My pгogrаmmer iѕ tгying to peгsuade me to
mοѵe to .net from PHP. I have alwayѕ dіsliked the idea beсauѕe
of the expenses. But he's tryiong none the less. I've beеn using Movable-tyрe on varіоus ωebѕitеѕ for about a уear and
am concеrned about ѕwіtching to аnother platfοrm.
Ι hаve heard gгeat things about blogengine.
nеt. Is thеrе а wаy I сan import all my ωoгdpгеss poѕts into it?
Аny kind οf help would be gгeatly appreciated!



Fеel free to surf to my ѕite silk N Review

Anonymous said...

We arе a bunch of νolunteerѕ аnԁ starting a branԁ new sсhеme in our community.
Your ωeb site providеd uѕ wіth hеlpful information to wоrk on.
You've performed an impressive task and our whole neighborhood will be thankful to you.

Also visit my page :: http://www.prweb.com/releases/silkn/sensepilreview/prweb10193901.htm

Anonymous said...

Ѕоmebodу essentіallу aѕsіѕt
to maκe sіgnіfісаntlу articles Ι'd state. That is the very first time I frequented your web page and to this point? I amazed with the research you made to make this particular put up incredible. Excellent activity!

Here is my page simply click the following internet page

Anonymous said...

It scans and reads your vehicle's interior computer and then experiences on what it has found. The measurement of this item is quite distinctive.

my web page ning.com